40 BİN ÖĞRETMENİ BEKLEYEN TEHLİKE

40 BİN ÖĞRETMENİ BEKLEYEN TEHLİKE

2013 özür durumu atamasında 30 eylül baz alınmazsa 2012 yılında ilk defa atanan öğretmenler özür durumu atamasına başvuramayacaklar.

 Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde özür durumuna bağlı yer değişikliği başvurularında atamaya esas hizmet süresinin hesaplanmasında 31 Ağustos baz alınırsa, 2012 yılında ilk atama yoluyla atanan 40 bin öğretmen eylül ayında atandığı ve eylülde göreve başladığı için bir yılı doldurmamış olacaklardır. Bir yılı da doldurmadıkları için tayin başvurusunda bulunamayacaklardır.
 
2012 yılı içerisinde tüm atama çeşitlerine göre atanıp hâlen öğretmen kadrolarında bulunanlardan, bulunduğu ilde ya da eğitim kurumunda  31 Ağustos tarihi itibarıyla en az 1 (bir) yıl süreyle öğretmenlik yapmış olanlar yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.
 
Yönetmeliğin ilgili bölümü 30 Eylül tarihi itibarıyla en az 1 (bir) yıl süreyle öğretmenlik yapmış olanlar yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir. Şeklinde düzenlenirse sıkıntı olmayacaktır.Geçen yılda bu sıkıntıyı Ömer Dinçer'e ileten sendikalar 31 Ağustos tarihini, 30 Eylülle değiştirtmişlerdi.
 
2012 Eylül ayında ilk atama yoluyla atanıp Eylül ayında  göreve başlayan öğretmenlerin  mağduriyet yaşamaması için yetkililer yönetmeliği 30 Eylül 2013 yılı itibariyle bir yılını dolduranlar şeklinde hazırlamalıdırlar.
 Emre ÖztürkEğitimci Gazetekamu.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.