4 bin özel harekat polis memuru alım süresi uzatıldı

4 bin özel harekat polis memuru alım süresi uzatıldı

4 bin özel harekat polis memuru alım süresi uzatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü, 17'nci dönem polis meslek eğitimi için özel harekat branşlı polis memuru adayı alımı ön başvurusu süresini uzattı.

Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 17'nci dönem polis meslek eğitimi için özel harekat branşlı 4 bin erkek polis memuru adayı alımı için ön başvuru süresi 10 Mart 2016 Perşembe gününe kadar uzatıldı.

24 Şubat 2014 tarihinde ilan edilen diğer hususların aynen geçerli olduğu, ön başvuruların aynı internet adresinden on-line olarak gerçekleştirilmeye devam edeceği öğrenildi.

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulacağı ayrıca belirtildi.Kamu personeli seçme sınavı (KPSS) taban puan şartı.

 2014 veya 2015 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden 50 almış olmak gerekiyor. Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için 2014 veya 2015 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puanı da 40 olması yeterli.

POMEM öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için; öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda yapılacak eğitim sonu sınavında başarılı olmaları şartı bulunmaktadır.

 İnternet üzerinden ön başvuru son ne zamana kadar yapılabilir?

POMEM sınavlarına İnternet üzerinden başvurular, 24 Şubat-10 Mart 2016 tarihleri arasında aşağıdaki internet adresi üzerinden e-devlet kapısı hesabı ile yapılabilir. E-devlet hesabınız yoksa PTT şubelerinden kolaylıkla edinebilirsiniz. Sınav başvurusu yapmak için TIKLAYINIZ.

Bizi takip etmeye devam edin. FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN  TWİTER TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.