3 yaşındaki Elif Perinçek'in doktoru Prof. Dr. Bülent Karapınar

3 yaşındaki Elif Perinçek'in doktoru Prof. Dr. Bülent Karapınar

Enkazdan kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek'in doktoru Prof. Dr. Bülent Karapınar açıklamalarda bulundu!

İzmir'den sıcak görüntü! Her ses bir umut
Gelen son dakika haberlerine göre, İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 85'e yükseldi. Öte yandan Doğanlar Apartmanı'nın enkazından 3 yaşındaki Elif bebek depremin 65. saatinde sağ olarak kurtarıldı.

İzmir'de cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde en büyük hasarın oluştuğu Bayraklı'da zemin etüdünden denetim mekanizmasına kadar ihmaller zinciri var. Bayraklı'nın geçmişte sulak tarım arazisi olduğunu söyleyen uzmanlar, İzmir Körfezi'ni çevreleyen yapıların da çamur tabakada yer aldığına dikkat çekti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Binalar yönetmeliğe uygun olsa hasar bile oluşmazdı. Bayraklı'da etütten denetime ihmali olan herkes sorumlu" dedi. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Eylem Ayatar, alüvyon zemindeki sıkıntılar bilindiği halde inşaat izni verildiğini söyledi. Bayraklı Belediye Başkanı ise, "Yıkılan binanın depreme dayanıklı olup olmadığını bilemem" ifadelerini kullandı.

İzmir'de cuma günü meydana gelen deprem Ege ve Marmara bölgesinde hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6 olarak açıkladı. Depremin merkez üssü İzmir Seferihisar olarak açıklanırken, depremin derinliği 16 kilometre olarak ölçüldü. İzmir'i sarsan deprem ile ilgili önemli gelişmeler dakika dakika canlı blog haberimizde...

15.50: TRT Haber'e konuşan Elif Perinçek'in doktoru Prof. Dr. Bülent Karapınar da, 'Şu an bilinci açık. Ağır vücut travması yok. Sağlık personelimiz ona belirli oyuncaklar vererek korku aşamasını geçtik. Şu an oyuncaklarıyla oynuyor. Yarın yoğun bakımdan çıkarmayı düşünüyoruz. Hayati bir tehlikesi bulunmuyor' dedi.

14.46: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir depremine ilişkin son durumu açıkladı. Koca, '30 EKİM İZMİR DEPREMİNDE, ŞU ANA KADAR 85 can kaybımız var. 220 kişinin tedavisi halen devam ediyor. 3’ü ağır olmak üzere, 10 hastamız yoğun bakımda. 774 kişi, tedavileri tamamlanarak taburcu edildi' ifadelerine yer verdi.

14.22: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 55 saat sonra enkazdan kurtarılan İdil Şirin ile ilgili, 'İDİL ŞİRİN. 55 saat sonra kurtarıldı. 14 yaşında. SAĞLIK DURUMU: Bilinci açık, hayati fonksiyonları yerinde, böbrek fonksiyonları normal. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. Tetkikinde omurgasında kırık görülmedi' dedi.

14.20: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 65 saat sonra enkazdan kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek'in son durumunu açıkladı. Koca, 'ELİF PERİNÇEK. 65 saat sonra kurtarıldı. 3 yaşında. SAĞLIK DURUMU: Bilinci açık, ciddi bir kas ezilmesi ya da kırığı yok. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. İki ablasının da durumu iyi' açıklamasını yaptı.

14:12: İzmir'deki depremde çöken Rıza Bey Apartmanı enkazındaki çalışmalar sürüyor. Ekiplerin bina içerisinden ses aldığında çevrede bulunan vatandaşların tümü oturarak ses çıkarmamak için çaba gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.