22 BİN POLİS ALIMI HANGİ ŞARTLARDA NE ZAMAN OLACAK?

22 BİN POLİS ALIMI HANGİ ŞARTLARDA NE ZAMAN OLACAK?

22 BİN POLİS ALIMI HANGİ ŞARTLARDA NE ZAMAN OLACAK?

25 AĞUSTOS 2017 GÜNÜ YAYINLANAN Kanun Hükmünde Kararnemeler ile binlerce aday müjdeyle sevinç içindeydi.

Devlet kadrolarına 22 bin polis 13 bin 800 Bekçi alımı ile toplamda 38 bin farklı branşlarda memur alımı kadroları için KHK lar yaynlanmıştı.

 Yayımlanan duyuruda on binlerce önlisans mezunu adayını sevindiren bilgiler paylaşıldı. Buna göre POMEM'e önlisans mezunları için kapı açıldı.

KAÇ ÖNLİSANS MEZUNU POLİS ALINACAK?

KHK ile EGM'ye 22 bin polis kadrosu tanındı bu alımların %20'si yani 4 bin civarı önlisans mezunlarından yapılacaktır.

Fakat PMYO alımları da olduğu için lise mezunlarını da unutmamak gerekiyor yani PMYO alım kontenjanlarına göre önlisans mezunu polis alım sayıları da değişecektir. Fakat en iyimser rakam 4 bin dir.

 PÖH alımı için başvuru şartları: lise, ön lisans veya lisans mezun olmak , sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak şart. Bu alımlarda KPSS şartı aranmadığı için başvuran herkes spor testine girmeye hak kazanmaktadır.

12 Bin POMEM alımı için başvuru şartları: Sınavlara başvuru Lisans veya önlisans mezunu olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 veya P93 puan türünden en az (60,00) puan almış olmak, 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak şart. 

 Önümüzdeki günlerde Hem bekçi hem polis alım ilanları yayınlandığı anda memurlarahaber.comda olacaktır. Bizi izlemeye devam ediniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.