2021 yılı asgari ücret 2.673 TL!

2021 yılı asgari ücret 2.673 TL!

Yeni yılda asgari ücret 2.673 TL! Kalem kalem hesaplandı

Yıl sonunun yaklaşması ile beraber en çok tartışılan konulardan biri de asgari ücret oldu. Her sene Aralık ayında bir sonraki yılda çalışanların ne kadar asgari ücret alacağı belirleniyor. Bu sene de Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Aralık’tan itibaren çalışmaya başlayacak. Ancak henüz kesinleşmese de asgari ücrete uygulanacak olan zam miktarı için uzmanlar kalem kalem hesaplama yaptılar. Yapılan hesaplamalar göre, 2021 senesinde asgari ücret 2.673 TL olacak.

Türkiye’de milyonlarca çalışan asgari ücret ile geçimlerini sürdürüyor. Bu sene corona virüsü salgının da etkisi ile asgari ücrete uygulanacak olan zam hakkında meraklar arttı.

Tüm işçilerin gözünü diktiği asgari ücret zammı ise kesin olarak Aralık ayı içerisinde belli olacak. Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Aralık’tan itibaren çalışmaya başlayacak.

TAHMİNLER ORTAYA ÇIKTI
Asgari Ücrete gelecek olan zam henüz kesin olarak belli olmasa da Orta Vadeli Program, Merkez Bankası Enflasyon Hedefi, Merkez Bankası Enflasyon Tahmini, TCMB 2021 Enlasyon hedefine eklenen refah payı ve TCMB 2020 Enflasyon Tahminine refah payı eklenmesi ile 2021 asgari ücret tahminleri ortaya çıktı.

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre, Merkez Bankası enflasyon hedefine göre tarafından 2021’de enflasyonun yüzde 9.4 oranında olacak. Bu tahmin doğru çıkarsa brüt asgari ücret 3 bin 220 TL, net asgari ücret 2 bin 542 TL olacak. Merkez Bankası enflasyon tahmininde ise 9.4 olarak belirlenen 3 puan refah payı eklenerek yüzde 12.4 oranında artış yapılırsa brüt asgari ücret 3.308 TL, net asgari ücret 2.612 TL olacak. 12.1 olarak belirlenen enflasyon tahminine 3 puanlık refah payı eklenerek yüzde 15 oranında artış yapılırsa brüt asgari ücret 3.384 TL, net asgari ücret de 2.673 TL olacak

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.