2018 Yeni Çipli Kimlik Çıkarma - Başvuru Işlemleri - E Kimlik Randevu

2018 Yeni Çipli Kimlik Çıkarma - Başvuru Işlemleri - E Kimlik Randevu

2018 Yeni Çipli Kimlik Çıkarma - Başvuru Işlemleri - E Kimlik Randevu

Nüfus Cüzdanı yerlerine dağıtılmaya başlanan Yeni Kimlik Kartlarını nasıl alacaksınız? Yeni Kimlik Kartları için nasıl başvuru yapılacak? Başvuruyu nereye ve nasıl yapmanız gerekli? Yeni kimlik randevusu nasıl ve nereden alınacak? T.C. Kimlik Kartlarını ne zamana kadar almanız gerekli? Nüfus cüzdanı yerine almanız gereken bu kimlikler hakkında bilmeniz gereken bütün detaylar bu yazımızda.. 

ÇİPLİ KİMLİK KARTLARININ TESLİM İLE İLGİLİ YAPILAN EN SON AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürüm Sinan Güner'in en son yaptığı açıklamada çipli kimlik başvurularının teslim süresinin 1 (bir) haftaya düşürüldüğünü açıkladı. Daha önceden bu sürenin 3 - 4 hafta sürdüğünü ancak kartların basımının yapıldığı Merkezde basım cihazlarının sayısının artırıldığından dolayı bu sürenin bir haftaya indirildiğini açıkladı. 

2018 Yılında Yeni Kimlik Ücreti Ne Kadar?
Son günlerde sosyal medyada yeni kimlik kartı ücretinin 2018 yılında fahiş bir şekilde artacağı haberleri yayıldı. Bu konuda İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada böyle bir şeyin kesinlikle olmadığını ve 2023 yılına kadar yeni kimlik kartlarının dağıtımına devam edileceği açıklandı. 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olan yeni kimlik kartı ücreti hemen aşağıda belirtilmiştir. 

2018 Yeni Kimlik Ücreti

2018 Yeni Kimlik Ücreti 18,50 TL
2018 Kayıp Kimlik Çıkarma Ücreti 37 TL 
2018 Yeni kimlik ücretleri hakkında nereye yatırılacağı, nasıl yatırılacağı gibi sorular hakkında ayrıntılı bilgi almak için "2018 Yeni Çipli Kimlik Ücretleri" sayfamızı inceleyiniz.   

2018 Yılında Yeni Kimlik Başvurusunu Nereye Yapmalısınız?
2018  yılında da yeni kimliklerin başvuru süreci ile alakalı bir değişim söz konusu değildir. Yeni kimlik kartları için başvurmanız gereken tek adres Nüfus Müdürlükleridir. Ancak yurtdışında yaşayan vatandaşlar Konsolosluklara başvurmak zorundadır. 

Nüfus Cüzdanınızı Yeni Kimlik Kartı ile değiştirmek için,
Kayıp kimliğinizi yenilemek için,
Evlilik, yıpranma vs gibi nedenlerle kimlik kartınızı değiştirmek için Nüfus Müdürlüğüne başvurmanız gereklidir. 
Not: Başvuru yapmadan evvel kesinlikle randevu almanızı öneririz. 

2018 Yılında Yeni Kimlik Kartı Başvurusunu Nasıl Yapmalısınız?
Yeni kimlik başvurusunu herhangi bir Nüfus Müdürlüğüne direk giderek yapabileceğiniz gibi, randevu almak sureti ile de gidip yapabilirsiniz. Ancak sizlere bu konuda tavsiyemiz kesinlikle randevu alarak gitmenizdir. Bunun sebebi, bu günlerde bütün Nüfus Müdürlükleri yeni kimlik dağıtımından dolayı çok büyük bir yoğunluk yaşadığı için çok büyük bir zaman kaybı yaşayabilirsiniz. Ayrıca Nüfus Müdürlüklerinde görevli personelin işini daha kolay kılmak adına randevu alarak gitmenizde yarar vardır.  

Yeni Kimlik Randevu Nereden ve Nasıl Alınır?
Kimlik başvuru işlemlerini yapmak için randevu almanızı tavsiye ederiz. Randevuyu iki şekilde alabilirsiniz.

Bunlardan birincisi ALO 199 Çağrı Hattını arayarak,
Diğeri ise internet üzerinden online randevu alarak. 
Alo 199 nedir? ALO 199 Ücretli mi? Alo Nüfus Müdürlüğü hizmetleri hakkında bilmeniz gereken bütün detaylar

ALO 199 ÇAĞRI HATTI
ONLİNE YENİ KİMLİK RANDEVU 
ALO 199 ÜCRETLİ Mİ? 
 
Yeni Kimlik Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

Yeni kart başvurusu için istenen belgeler İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından duyurulmuştur. 

Başvuru yapmak çok kolay. Yeni kart başvuruları için aşağıda sıraladığımız kimlik kartlarından herhangi birisi ile son bir ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılacaktır. 

Nüfus Cüzdanı
Uluslararası Aile Cüzdanı
Pasaport
Ehliyet Kartı (Sürücü Belgesi)
Memur Cüzdanı
Avukat Kimlik Kartı
Askeri Kimlik Kartı
Basın Kartı
Muhtar tarafından düzenlenmiş bulunan fotoğraflı resim belgesi
Kimlik için fotoğraf nasıl olmalı? Yeni Kimlik fotoğraf ölçüleri nedir? Kimlik fotoğrafı sakallı olur mu? Yeni Kimlik için kaç fotoğraf lazım?  

YENİ KİMLİK BİYOMETRİK FOTOĞRAF HAKKINDA BÜTÜN DETAYLAR 
 

Yeni Kimlik Ücreti 2018

Nüfus cüzdanları yerine dağıtılan çipli kimlikleri almak ücrete tabi olup, 2018 kimlik ücreti 18,50 TL'dir. Ancak bu ücret nüfus cüzdanı yerine dağıtılan yeni kimliği almak için geçerlidir. 

Kayıp kimlik ücreti ne kadar? Evlilik nedeniyle kimlik değişimi ve eskiyen kimliği değiştirme ücreti ne kadar? Yeni doğan bebekler için kimlik çıkarma ücreti ne kadar? Kimlik çıkarma ücretini nereye ve ne zaman yatırmanız gerekli?

YENİ KİMLİK ÜCRETİ HAKKINDA BÜTÜN DETAYLAR
 
Yeni Kimlikler İçin Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?
Çipli kimlikler için son başvuru tarihi ne zaman? En son hangi tarihe kadar başvuru yapmak zorundayız? Bu konuda net bir açıklama henüz yapılmamıştır. Ancak yapılan ilk açıklamada 3 yıl içinde dağıtımın tamamlanacağı belirtilmişti.

2018 yılı için yapılan son açıklamada Nüfus Cüzdanlarının Yeni Kimlik Kartları ile değiştirileceği son tarih 2023 yılı olarak açıklanmıştır. 

2023 yılına kadar Nüfus Cüzdanları geçerliliğini koruyacaktır. 

 
YENİ KİMLİK BAŞVURUSU YAPTIĞINIZDA GEÇİCİ KİMLİK İSTEMEYİ UNUTMAYINIZ
Yeni uygulamada T.C. Kimlik Kartı başvurusu yaptıktan sonra kimliğiniz hemen düzenlenmeyecektir. Başvurunuz alındıktan sonra yaklaşık 15 gün ile 30 gün içinde basımı yapılacak adresinize gönderilecektir. Bu süre içinde kimliksiz olacağınızdan dolayı sizlere tavsiyemiz başvuru yaptığınız Nüfus Müdürlüğünden GEÇİCİ KİMLİK istemeyi unutmayınız.

Geçici kimlik belgesi nasıl alınır? Geçici kimlik belgesi ne kadar süre için geçerlidir? Geçici kimlik belgeleri hangi işlemlerde kullanılabilecektir?

GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ HAKKINDA BÜTÜN DETAYLAR 

 
YENİ KİMLİĞİNİZ İÇİN PİN ŞİFRENİZİ ALMAYI UNUTMAYINIZ !! 
T.C. Kimlik Kartları Nüfus Cüzdanlarından farklı olarak elektronik kart özelliği taşımaktadır. Bu kartlar ile elektronik bir çok işlemi yapma imkanına sahip olacaksınız. Aynı zamanda zaman içinde bu kimliklere bir çok fonksiyon yükleneceğinden dolayı muhakkak PİN kodunuzu almayı unutmayınız. 

Yeni Kimlik PİN kodu nasıl ve nereden alınır? T.C. Kimlik Kartı PİN şifresini nereden değiştirebilirim? PİN işlemlerinde dikkat etmeniz gereken hususlar nedir? Bu sorular ve daha fazlası için aşağıda ki yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz. 

YENİ KİMLİK PİN İŞLEMLERİ 
 
YENİ KİMLİK BAŞVURUNUZU MUHAKKAK TAKİP EDİNİZ !!
Değerli okuyucular bu başlıkta ifade ettiğimiz husus çok önemlidir. Nüfus Cüzdanınızı yeni kimlik ile değiştirmek için başvuru yaptıktan sonra yaklaşık 1 ay içinde T.C. Kimlik Kartınız adresinize gönderilecektir.  Arada geçen bu süre zarfı içinde yeni kimliğinizin kaybolması yada yanlış bir ele geçmesi kesinlikle mümkün değildir. Ancak teslim edilemeyen kimlik kartınız Ankara'ya imha edilmek üzere gönderilecektir. Dolayısı ile kimliğiniz için yeniden başvuru yapmak ve yeniden daha uzun bir süre beklemek zorunda kalacaksınız. 

YENİ KİMLİK BAŞVURU TAKİBİ NASIL YAPILIR? 
YENİ KİMLİK PTT TAKİBİ 
YENİ KİMLİĞİNİZİ KİMLER TESLİM ALABİLİR? 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını tanımlayan Nüfus Cüzdanları yerini, T.C. Kimlik Kartına bırakıyor. Diğer bir ifade ile eskiden kimlik kartı olarak kullanılan "Nüfus Cüzdanları bundan böyle T.C. Kimlik Kartı" olarak ifade edilecektir. Bu yeni kartların isim değişikliğinden öte eski kimliklerden bir çok farklı yönü bulunmaktadır. 

T.C. Kimlik Kartları zamanımızın ihtiyaçlarına cevap vermek üzere tasarlanmış, vatandaşın nüfus bilgileri, fotoğrafı ve biyometrik bilgilerinin kimlik kartında bulunan çiplerde (yani yongalarda) emniyetli olarak kaydedilerek saklanmasına imkan tanımıştır. Bu kartlar yetkisi bulunmayanlar tarafından yeniden çıkarılmasını engelleyen ve kart içinde bulunan bilgilerin değiştirilmesini engelleyen güvenlik önlemleri ile üretilmiştir.  Kimlik kartındaki bilgiler elektronik olarak tutulmakta olduğundan, elektronik ortamda yapılan bir çok hizmetlere erişim hem hızlı hem de daha güvenli olacaktır. 

 
T.C. Kimlik Kartı’nın Özellikleri Nelerdir? 
TCKK olarak kısaca tanımlayabileceğimiz Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları kimliği tanımlayan basit bir kimlik kartı olmaktan öte, içinde bir çok fonksiyonel özellik bulundurmaktadır. 

Yeni Kimlik kartlarında kişiye ait bilgiler çipler üzerinde güvenli bir biçimde saklı tutulabiliyor. Bu güvenlik sayesinde yetkisiz hiç kimse kartta bulunan bilgilere erişemez. Veriler üzerinde hiçbir oynama da bulunamaz. 
T.C. Kimlik Kartlarının kopya edilmesi mümkün değildir. Dolayısı ile Nüfus Cüzdanlarının kolay taklit edilmesinden meydana gelen mağduriyetlerin önüne geçilecektir.  
Bu kartların kullanım ömrü 10 senedir. 
Nüfus Cüzdanlarının boyutlarından farklı olarak yeni kartlar banka kartı boyutlarında üretilmiştir. 
Mavi rengin erkeği, pembe rengin kadını simgelediği renk ayrımı ortadan kalmış, tüm kartlarda turkuaz rengi kullanılmıştır. 
Vizesiz seyahat anlaşması olan ülkeler için pasaportsuz yolculuk imkanı tanımaktadır.  
Uluslararası bir standarda uygun üretilen bu kartlar ICAO 9303, ISO/IEC 7810, ISO/IEC 7816 ve ISO/IEC 14443-A standartlarını desteklemektedir.
Milli yonga ve milli iletişim sistemlerine sahip olduğundan artık daha da güvenlidir. 
Çeşitli nüfus bilgileri nüfus cüzdanlarında olduğu gibi kartın ön ve arka yüzünde yer almaktadır. Ancak çipler içinde gizli tutulan bir çok biyometrik bilgi mevcuttur. 
Akıllı kart şeklinde tasarlanmıştır. PIN ve Kriptografik anahtarlar, kartta bulunan elektronik verilerin emniyetini sağlar. 
 
T.C. Kimlik Kartları için başvurular nereye yapılacaktır? 
Kimlik başvuruları İlçe Nüfus Müdürlüklerine yapılacaktır. Ancak yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız konsolosluklara müracaat edecektir. Ayrıca dağıtımın tüm illere yayıldığı tarihte ilk başvuru işlemini internet üzerinden yada Alo 199 hattı üzerinden randevu almak sureti ile yapılması daha doğru olacağı kanaatindeyiz. 

 
Yeni Kimlik Kartı Başvurusunu Kimler Yapacaktır? 
Yeni kimlik kartını çıkarmak isteyenlerin müracaat etmesi için en az on beş yaşına gelmiş olması gerekir. On beş yaşından küçük olanların ise vasileri tarafından gerekli müracaat yapılır. 

 

Biyometrik Veriler Nelerdir? Hangi Biyometrik Veriler Alınacaktır?
Biyometrik veriler alınırken öncelikle kişinin en az on beş yaşında olması gerekir. Bu yaşa gelen kişilerden biyometrik veri olarak parmak izi, parmak damar izi ve el ayası damar izi alınacaktır. 

 

Fotoğraf Nasıl Olmalıdır? Nüfus Cüzdanından Farklı Durumu Var mıdır? 
Nüfus cüzdanlarında olduğu gibi T.C. Kimlik Kartlarında da kişinin son halini gösteren fotoğraf kullanılmalıdır. Bunun için son altı ay içinde çekilmiş olması gerektiği mevzuatta ifade edilir. Ancak bu durumu analiz edecek bir sistem mevcut değil ya, 7 ay önce olsa olmaz mı şimdi? Bence tabi ki olur.. Zira bu durumu ölçümleyen bir araç yok ki..

Fotoğraf aslı olmak zorunda. Fotokopi ya da bilgisayar çıktısı kesinlikle kabul edilmiyor. Boş yere bu konuyu araştırmayın. Zaman kaybı yaşamış olursunuz..

2018 Yeni kimlik fotoğrafını özellikleri nedir? Biyometrik fotoğraf nedir?
 

Yeni kimlikler ne kadar süre geçerli olacak?
10 Yıl süreyle geçerli olacak.

 ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum