2018  PMYO Başvuru Şartları ve Alımları

2018 PMYO Başvuru Şartları ve Alımları

2018 PMYO Başvuru Şartları ve Alımları

Lise ve önlisans mezunu ve mezun durumda olanlar hayata erken atılmak ve polis olmak istiyorlarsa tercihlerini Polis Meslek Yüksek Okullarından yana kullanabilmektedirler.

Daha öncelerde kısa adıyla YGS olan Yüksek Öğrenim Geçiş sınavında giren lise öğrencileri 260 ile 280 arasında puan aldıklarında PMYO’ya müracaat etme hakları bulunmaktaydı. Sınav sistemi değişmeden önce 2018 – 2019 başvuru tarihleri Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanmıştı. 

Sistem değişikliği ile birlikte sınav Haziran ayı içerisinde yapılacağı için 2018 – PMYO Başvuru Şartları ve Alımları yeni sistemli ile müracaatların tarihi de değişmektedir.

Polis Akademi Başkanlığı tarafından yeni müracaatlarla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi, yeni sınav sistemi Haziran ayında yapılacağından başvuruların Haziran ayında değil Temmuz veya Ağustos ayı gibi yapılacağı değerlendirilmektedir. 

Bu konuda en güncel bilgileri http://pmyo.pa.edu.tr  veya https://www.pa.edu.tr adresinden takip edilebilir. Yeni sistemle birlikte net olmamakla beraber  2018 – PMYO Başvuru Şartları ve Alımları ilerleyen zamanlarda daha netlik kazanacaktır.

BU ALIMLARI ANDRİD UYGULAMAMIZI İNDİRDİYSENİZ KAÇIRMAYACAKSIN ÇÜNKÜ ALIMLARI DİREK TELEFONUNUZA BİLDİRİM GÖNDERİYORUZ. 

Polis Olmak İsteyenler İçin 2018 – PMYO Başvuru Şartları ve Alımları
PMYO gitmek isteyen polis adayları 2018 – PMYO Başvuru Şartları ve Alımları değiştirilen sınav sistemin haricinde değişikliğe uğramamıştır.
 
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak aranan ilk şartlardandır.
Lise sonda okumak, liseden mezun veya mezun durumda olabileceği gibi Ön Lisans mezunu olmak,
Net olmamakla beraber TYT sınavından 260 ve üzeri puan alması,
Polis Teşkilatı çocuğu veya şehir birinci derece yakını ise TYT sınavından 150 puan alması,
18 yaşından küçük ve 25 yaşından büyük olmaması,
Erkeklerde boyun 167 cm uzun, bayanlarda ise 162 cm kısa olmaması,
Herhangi bir suça karışmamış olmasıyla birlikte bir siyasi parti ile ilgisinin bulunmaması,
Bedensel bir rahatsızlığının olmaması,
Alkol veya uyuşturucu bağımlısı olmaması veya tedavisi görmemiş olması,
Sınav için gerekli ücreti yatırması, ayrıca teşkilat içerisinde Şehit veya vazife malulü olan kişilerden ücret talep edilmektedir.
2018 – PMYO Başvuru Şartları ve Alımları taşıyanların başvuracağı polis adaylarını zorlu bir yol beklemektedirler.  Sınavdan ne kadar yüksek puan alınırsa girme şansınız o kadar yüksek bulunduğu gibi, puanların açıklaması yapıldıktan sonra   sınav ücretinizi yatırmanız ve başvuru yapmanız gerekmektedir. Adayların başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra, sınav tarihinizin ve yerinizin belli olmasından sonra sizden talep edilen belgeler istenilerek şahsen müracaat etmeniz gerekmektedir. Sınav kapsamında ön sağlık, fiziki yeterlilik ve mülakattan oluşan 3 türlü sınava tabi tutulurlar. Ön sağlık sınavına tabi tutulan adaylar doktorlar tarafından fiziki muayene edilerek vücutlarında kendilerini belirgin edecek izlerin olup olmadığı kontrol edilerek, ilk elemeler bu aşamada yapılmaktadır.

2018 – PMYO Başvuru Şartları ve Alımları Aşaması
Ön sağlık aşamasını geçen adaylar fiziki yeterlilik sınavına tabi tutularak, burada başarılı olmaları durumunda mülakat sınavına tabi tutulurlar. Mülakat sorularında genel kültür ve genel bilginin yanında güncel konulardan da sorular sorulmaktadır. Mülakatta amaç kişisinin kendisini ifade kabiliyeti, güncel sorularla ilgili bilgileri, psikolojik yapıları, hal ve hareketleri test edilmektedir. 2018 – PMYO Başvuru Şartları ve Alımları aşamasında en önemli aşamalardan bir olan fiziki yeterlilik sınavında adaylar zorlanda da en kısa süre içerisinde bitirmeleri gerekmektedir. 2018 – PMYO Başvuru Şartları ve Alımları seçmesinde fiziki yeterlilik önemli bir yer aldığı için adayların gerekirse sınavdan önce kendilerince oluşturacakları parkur ile bu çalışmaları mutlaka yapmaları gerekmektedir.

2018 – PMYO Başvuru Şartları ve Alımları ile ilgili olarak, adayların TYT puanlarının %25, fiziki yeterlilik sınavından aldıkları puanın % 25, mülakat puanlarının ise %50’si alınarak başarı puanları hesaplanan adayların en yüksek puan alanlardan başlayarak sıralama yapılmaktadır. Kazanan adaylar 15-20 günlük intibak eğiti sonucunda eğitimi başarı ile geçen adaylar 2 yıllık eğitim hayatına başlamış olacaklardır. Burada okuyan polis adayları ilk yıllarından sonra bulundukları illerde staj yaparak bu stajı başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.

BU ALIMLARI ANDRİD UYGULAMAMIZI İNDİRDİYSENİZ KAÇIRMAYACAKSIN ÇÜNKÜ ALIMLARI DİREK TELEFONUNUZA BİLDİRİM GÖNDERİYORUZ. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum