2018 ASDEP Personel Alımı bu 6 bölümden olacak

2018 ASDEP Personel Alımı bu 6 bölümden olacak

2018 ASDEP Personel Alımı bu 6 bölümden olacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül SAYAN KAYA, 2018 yılında 1500 ASDEP personeli alımı olacağını AÇIKLADI

İŞTE TBMM TUTANAKLARI

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI FATMA BETÜL SAYAN KAYA (İstanbul) – Öte yandan, aile kurumunun ve toplumsal yapımızın güçlendirilmesi adına Aile Sosyal Destek Programı’mızı hayata geçirdik. ASDEP, ihtiyaç sahibi aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarının yerinde tespiti, ihtiyaca göre hizmet modelinin planlanması ve gerektiğinde diğer kamu kurumlarına yönlendirilmesi esasına dayanan, çok önemli, yeni bir hizmet alanımız. Bu kapsamda 1.500 ASDEP görevlisini 2016 yılının ikinci yarısında istihdam ettik, eğitimlerini gerçekleştirdik. Bu sayı yıl sonuna kadar 3 bine ulaşacak. Ayrıca 2018 yılı içerisinde 1.500 ASDEP personelinin daha istihdamını gerçekleştirecek ve ülke genelinde çok daha etkin bir hizmet dönemini başlatmış olacağız.

Deniz Depboylu Vekilimizin “ASDEP görevlileri hangi branşlarda alınıyor ve psikososyal desteği hangi branşlar veriyor?” diye bir sorusu olmuştu. ASDEP görevlileri sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, çocuk gelişimi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, aile ve tüketici bölümleri mezunları arasından istihdam ediliyor Deniz Hanım. Branş dağılımı ve ihtiyaçları belirlenirken ASDEP’in hizmet bileşenleri olan danışmanlık, yönlendirme ve rehberlik fonksiyonlarını dikkate alıyoruz ve ASDEP görevlilerine saha çalışmalarına başlamalarından önce hizmet içi eğitimler veriyoruz yani onları sahaya çıkmadan önce farklı farklı hocalar tarafından eğitimlere tabi tutuyoruz. Her ASDEP görevlisi yetkinliği, mezuniyeti çerçevesinde birey ve ailelere destek veriyor. Psikososyal desteği psikologlarımız veriyor. Yönlendirme hizmeti de ayrıca sunuyoruz, biliyorsunuz, bilgi işlem altyapımızla birlikte, ailelerin ihtiyaçları olan yönlendirme hizmetini de ASDEP görevlilerimizce sunuyoruz. Yeni alımların hangi alanlardan alınacağını sordunuz. Yeni alacağımız ASDEP görevlileri de yine psikoloji, sosyoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, çocuk gelişimi ve ev ekonomisi branşlarından alınacak."

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

KPSS 2018 GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.