2017 Burs ve kredi başvuru sonuçları için KYK'dan açıklama

2017 Burs ve kredi başvuru sonuçları için KYK'dan açıklama

2017 Burs ve kredi başvuru sonuçları için KYK'dan açıklama

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından bugün yani 8 Kasım 2016 tarihinde burs ve kredi başvuruları hakkında duyuru yayınlandı. KYK’dan yapılan açıklamada 2016-2017 öğretim dönemini için öğrencilerin yaptığı burs ve kredi başvurularının değerlendirme işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

KYK burs ve kredi başvuruları bilgilerinin ilgili kurumlardan teyit edildiği ve değerlendirme sonucunda kredi veya burs almaya hak kazanan öğrencilerin isim listesinin en kısa sürede açıklanacağı belirtildi. Kredi ve burs başvuru sonuçlarının YURTKUR’un resmi internet adresinden ilan edileceği açıklandı. Sonuçların açıklanacağı sayfada öğrencilerin yapması gerekenler de duyurulacak.

Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde e-devlet şifreleri ile e-devlet sayfasından burs veya kredi taahhütname onay işlemini yapmaları gerekiyor. Öğrenciler e-devlet üzerinden taahhütname onayı yapmamaları halinde burs ya da kredi alamayacaklar. Kredi ya da burs almak istemeyen öğrenciler herhangi bir işlem yapmayacaklar. Taahhütname onayı yapmayan öğrenci sisteme dahil olmayacağından ertesi yıl yeniden burs/kredi için başvuru yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.