2016 KPSS Sonuçları Erken Açıklanabilir!!

2016 KPSS Sonuçları Erken Açıklanabilir!!

2016 KPSS Sonuçları Erken Açıklanabilir!!


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin gerçekleştirmiş olduğu 2016 Lisans KPSS bilindiği üzere 22 Mayıs 2016 tarihinde Genel Yetenek Genel Kültür(GYGK) testi ve öğleden sonra yapılan Eğitim Bilimleri(EB) testi ile tamamlanmıştı. 29 Mayısta ise KPSS Alan sınavı gerçekleştirilmişti. Öğretmenlerin alan sınavı ise 24 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖSYM, bilindiği üzere bu yıldan itibaren takvimine başvuru tarihi ve sınav tarihi dışında sonuç açıklanma tarihlerini de eklemişti. 2016 yılı takviminde Lisans KPSS sonuç açıklanma tarihi 9 Haziran 2016 olarak görülüyordu fakat ÖSYM bu tarihi 14 Temmuz 2016 olarak güncellemişti.

Tarih güncellemesine KPSS sonuçlarını bekleyen binlerce aday tepki göstermişti. ÖSYM'nin sınav sonuç açıklama tarihini ötelemesinin sebebi ise ayyuka çıkmıştı. 2016 Lisans KPSS sonuçlarının ertelenmesinin sebebi 2014 KPSS puanı ile Haziran ayı içerisinde memur alımı yapılması oldu. 

Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM koordinasyonu ile 2014 puanı ile yapılacak olan son atamada tercihler alındı. ÖSYM'nin artık Lisans KPSS sonuçlarını açıklaması için bir engel kalmadı. ÖSYM, bir sürpriz yaparak bu hafta veya önümüzdeki hafta 2016 yılı Lisans KPSS sınav sonuçlarını takvimde belirtilen tarihten daha önce açıklayabilir. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.