2012 KPSS Soruları Nasıl Olacak? /Analiz

2012 KPSS Soruları Nasıl Olacak? /Analiz

2012 KPSS Soruları nasıl olacak? Uzmanlara sorduk. Memurlara Haber.com - Özel Haber

Merhaba! sor.jpg

Öncelikle KPSSye hazırlanan tüm adaylara başarılar Dilerim! KPSSnin çıktığı ilk yıllardan beri bu sınavı takip ediyoruz.

Size bu zorlu virajda ışık tutacak kısa bilgiler vermek istiyorum.

Öncelikle ÖSYM'nin yapmış olduğu tüm sınavlarda sorular o yıl paralellik arz etmektedir.

Bazı yıllarda özellikle YGS LYS sorularının KPSS sorularıyla paralel gittiği gözlenmektedir.

2012 KPSS GENEL YETENEK GENEL KÜLTÜR SINAVI NASIL OLACAK?

Özellikle bu yıl YGS sınavında ÖSYM inanılmaz uzunlukta Türkçe soruları hazırladı. Sınav sonunda tüm YGS adayları Türkçe sorularının çok zor ve uzun olduğunu söylediler.

Ben bu yıl 11 yıldır ÖSYM sınavlarını takip eden birisi olarak 2012 KPSS GY - GK BÖLÜMÜNDE  TÜRKÇE VE MATEMATİK SORULARININ ZORLAYICI OLACAĞINI DÜŞÜNMEKTEYİM.

ÖZELLİKLE 2012 YGS 2012 ALESTE TÜRKÇE SORULARI OLDUKÇA ZOR VE FARKLIYDI.

Özellikle son 2012 YGS ve ALES sınavlarında  Türkçe sorularının paragraf yapıları değiştirilmiş oldukça uzatılmış ve  kavramsal kurguya biraz daha ağırlık verilmiştir.

Adaylara 2012 KPSSDE Türkçede uzun paragraflı ağır sorulara hazırlıklı olmalarını söylüyor ve matematik sorularına da AMAN DİKKAT DİYORUM!

2012 KPSS ÖĞRETMENLİK - EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ NASIL OLACAK?

  Özellikle 2008 yılında herkesi şok eden ÖSYM, Eğitim Bilimleri sınavında tüm adayları tel tel dökerek soru yapılarını baştan aşağıya değiştirmişti. Ve o yıllardan bu yana her sınavda yeni 4-5 kavram soran ÖSYM bu sınavdada 4-5 yeni kavram soracaktır. 15 civarında ise çok zor ve belirleyici soru beklemekteyim. 60 civarı sorunun herkesin yapabileceği türden 40 sorunun ise zor ve seçme eleme usulu geleceği kanatindeyim.. Sonuç olarak 2012 KPSS Eğitim Bilimleri sınavında zor olacak soruları Rehberlik ve Program Geliştirme bölümünden beklemekteyim. Ve her yıl sorulan sorulara paralel sorular bekliyorum.

SONUÇ: TAVSİYELERİM

Son olarakta sınava az bir zaman kala son günler her gün KPSS denemeleri çözmelerini ve artık konu anlatımlı KPSS kitaplarını kapatmalarını tavsiye ediyorum.(Tarih Dersi Hariç- Tarih çok çabuk unutuluyor son güne kadar tekrar edilmelidir)   (Ve eski yıllarda çıkmış YGS - LYS sorularını muhakkak çözün.) Sınava son 40 gün kala ise hergün 1 deneme çözerseniz sınav stresinizi atarsınız hemde gerçek sınavda artık daha seri ve atak olursunuz

TÜM ADAYLARA 2012 KPSSDE BAŞARILAR DİLERİM! UMARIM BU YAZIMI OKUYAN TÜM ADAYLAR İDEALLERİNE KAVUŞURLAR.

BUNUN GİBİ ÖZEL YAZILARIMIZI KAÇIRMAMAK İÇİN FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLAYIP BEĞENİN. TIKLAYINIZ

ozel.20120228222638.jpg

MEMURLARA HABER.COM -ÖZEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.