2012 KPSS Lisans Başvuruları Uzatılsın!

2012 KPSS Lisans Başvuruları Uzatılsın!

İki yılda bir yapılan ve bu sene 7-8 Temmuz 2012de yapılacak olan KPSS 2012 B grubu sınavının kayıtlarına bir çok aday ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde kayıt yaptıramadı.

 Her yıl olduğu gibi bu yıl da ek başvuru süresi verilir mi bilinmez ama memur adayları bu taleplerini egitimajansi.com'a böyle duyurdu:
 
" ÖSYM'nin sessiz kalması bizleri kaygılandırmaktadır.KPSS 2012 başvuruları ile ilgili olarak lütfen sesimize kulak veriniz"okuyucuuuu.jpg
 
1.      Son dakikaya bırakmak gibi bir kötü alışkanlığımız var. Bunu kabul ediyorum. Ancak bu sene kayıtların son günü olan 18 Nisan günü yurt çapında kuvvetli rüzgar ve fırtına yaşanması talihsizlik oldu. Nitekim, 20 Nisan günü Ahaber'de "Fırtınada sadece çatılar uçmadı hayaller de uçtu" şeklinde haber çıktı.
 
2.      Ayrıca bu yıl önceki yıllardan daha erken bir tarihte kayıtlar açıldı  ve çok sayıda aday sınav takvimini benimseyemedi ve başvuramadı. Her sene bu şekilde kaydını yaptıramayanlar olabilir; ama bu sene çok çok daha fazla bir sayı mevcut.
 
3.      Dersanelere kayıt olup, harıl harıl çalışan adaylar arasında o kadar çok unutan var ki. Unutanların çoğu bu olayı önemsememekten değil; bilakis gündemin fazlasıyla içinde olmaktan kaçırdılar.
 
4.      Ayrıca bir çok aday bankalardan sınav ücretlerini yatırdı ancak başvuru işlemlerini tamamlayamadı. ais.osym.gov.tr adresinden hizmet veren web uygulamasının "son iki yıl içinde kayıt yaptırmamışsınız, bir sınav merkezine gelmeniz gerekmektedir" mesajı ile karşılaşan çok aday oldu. Normalde webten kayıt olmak çok kolaydı.  Bu kolaylığı geçmiş senelerde yaşamıştık.
 
5.      20 Nisan'da Ahaber'de çıkan haberin yanı sıra  21 Nisan günü Atv haber'de de bu konuda bir haber çıktı.  
 
6.      24 Nisan salı günü ÖSYM'nin önünde bir araya gelinmesi ve basın duyurusu yapılması hedefleniyor
 
 
7.      39 sayfada 600'ün üzerinde mesaj yollandı. 
 
8.      Özellikle B grubu adaylar için, iki yılda bir yapılan bu sınavın büyük önemi var. ÖSYM daha öncede de çok defa benzer durumlarla karşılaştı ve şimdiye kadar hiçbir adayını mağdur etmedi. Bununla ilgili bir çok basın duyurusuna bizzat ÖSYM'nin sitesinden erişilebilir. Önceki yıllarda hep uzatılıp bu seneki özel durumlara rağmen uzatılmaması ciddi bir fırsat eşitsizliği yaratacaktır. 
 
 
9.      Ben Ankara'lıyım. Ben de bir kamu kurumunda çalışıyorum. 19 Nisan günü iki kere 20 Nisan günü de bir kere Bilkent'teki ÖSYM ana merkezine gittim. Her gittiğimde 10-15 civarında dilekçe yazan arkadaşı gördüm. Gittiğim zaman da fazla kalmadım en fazla beş dakika kaldım. Sonuç olarak, ÖSYM'ye bizzat gidip dilekçe yazan çok fazla sayıda aday var. Eskişehir'den gelenler vardı mesela. Bir de APS, kargo ile gönderilen dilekçeler de olduğunu düşününce gerçekten ciddi bir talep olduğu ortada.
 
10.  Bir önceki maddede yazdıklarım kendi tahminlerim değil. ÖSYM'de çalışan bir yakınım çok ciddi bir talep olduğunu belirtti.
 
11.  KPSS başvurusu geçiren adaylar eğitim-sen ile temasa geçti. Eğitim-sen'de pozitif cevap alındı. Siyasi partilere, milletvekillerine mesajlar yollanıyor. Mailler atılıyor. Sosyal medya kullanılıyor. İmza formları açılıyor.nonserviam.biz/kpss/sure-istiyoruz.asp adresinde 3 gün önce açılan imza sayfasında şu saat itibarıyla 674 imza alındı. Ancak duyuru sıkıntısı yaşanıyo
 
Lütfen bu çabalara siz de ortak olun.  Sizin desteğinizi almak istiyoruz. Çok teşekkür ederim.
MEMURLARA HABER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.