2012 Haziran Seminer Paraları Neden Eksik Ödendi?

2012 Haziran Seminer Paraları Neden Eksik Ödendi?

Sendikamızın bu yıl 3 hafta olarak düzenlenen seminer döneminin eksik ücretlendirilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yaptığı talebe bakanlık İnsan Kaynakları Gen. Müdürlüğünden yanıt verildi.

ANADOLU EĞİTİM SENDİKASINDAN YAPILAN AÇIKLAMA:
Konuyla ilgili yaptığımız basın açıklaması sonrası 28/06/2012 Tarih ve 251-12/1395 Sayılı talep yazısında 3. haftaya sarkan eğitim çalışmasının ücretlendirilmemesinin Anayasamızdaki tanımıyla "Angarya" sayılacağını belirtmiş, telafisini istemiştik.

 mehmet.jpg
Genel Müdürlük Tarafından bakan adına imzalanarak tarafımıza verilen yanıtta iki konu dikkati çekmektedir.
 
1.Sayın Bakanın ifadesiyle 3 ay zannedilen yaz tatilinin 2 ay olduğu, öğretim yılı başı ve sonundaki eğitim çalışmalarının 2 haftayla sınırlandırıldığı kabul edilmektedir.
2. Bakanlığın 2012 Haziran dönemine mahsus olarak mesleki çalışmaları 3 haftaya çıkarması üzerine 3. haftayı ücretlendirmek üzere sendikamızın da talebi olduğu üzre MEB tarafından Maliye Bakanlığından "gün hesabıyla ödeme yapılması" talebinde bulunulmuş, reddedilmiştir.
 
Anadolu Eğitim Sendikasının sevk ile kesilen ek dersler konusunda yaptığı bir diğer başvuruyu da haklı çıkaran bu yanıttan anlaşıldığı gibi, ek derslerin gün bazında değerlendirilmesinin önemi büyüktür. MEB ek ders yönetmeliğini haftalık değil, gün hesabıyla güncellendiğinde Maliye Bakanlığından icazet almaya gerek duymadan ücretlere dair bir çok sorunu çözebilir. Milli Eğitim Bakanlığının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini revize etmesinin ardından bu konuyu da geriye dönük mağduriyete yanıt olacak şekilde yeni bir ek ders yönetmeliği ile düzenlemesini bekliyor, talep ediyoruz.
Anadolu Eğitim Sendikası
Hukuk Sekreterliği

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.