2010 KPSS’sinde iptal şoku!

2010 KPSS’sinde iptal şoku!

2010 KPSS’sinde iptal şoku!

2010 KPSS genel yetenek ve genel kültür sınavı iptal edildi. Bununla birlikte binlerce kişinin memuriyetinin de tehlikeye gireceği belirtiliyor. Nitekim, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 KPSS sorularının sınavdan en az 12 gün önce sızdırıldığını geçtiğimiz mayıs ayında kesinleştirmişti.

EĞİTİM BİLİMLERİ KISMI İPTAL EDİLMİŞTİ

Soruların sınavdan önce dışarıya sızdırıldığı iddiaları sonucu “Eğitim Bilimleri” kısmı iptal edilen 2010’daki Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) “Genel Yetenek ve Genel Kültür” bölümleri de iptal edildi.

Usulsüzlük iddiaları nedeniyle bazı bölümleri iptal edilen 2010’daki KPSS’ye kızı giren Avukat Cemal Yeşilyurt, sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptal edilmemesi üzerine, bu bölümdeki sınav soru ve cevaplarının yüzlerce adaya servis edildiğini savunarak, sınavın bu kısımlarının da iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı.

Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin reddettiği davayı Avukat Yeşilyurt  temyize götürerek bozdurmuştu.

Bozma üzerine dosyayı tekrar görüşen Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oy birliğiyle iptal etti.

ATANANLAR NE OLACAK?

O DÖNEM 2010 KPSS İLE YAKLAŞIK 60 BİN ÖĞRETMEN ATANDI. EN AZ 50 BİN MEMUR ALIMI YAPILDI. HALİ HAZIRDA ÖZEL BİR YASA ÇIKARTILARAK BU KADAR MEMUR VE ÖĞRETMENİN DEVLET MEMURLUĞU DEVAM ETTİRİLİR VE 2010 KPSS İLE ATANAN CEMAT ÜYESİ OLAN TÜM MEMURLARA MEMURLUKTAN TASFİYE EDİLİR. BUNUN ÇÖZÜMÜ BU OLACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR.

YAKLAŞIK 3 AY ÖNCE HÜRRİYET GAZETESİNDE YER ALAN HABER İSE ŞÖYLE: 

 KARAR KURUMLARA BIRAKILACAK

Mahkemenin söz konusu testleri iptal edebileceği kaydedilirken, memuriyetlerin düşürülmesinde son kararı kurumlara bırakacak. Kurumların ise 2010 KPSS sonucu ile atanan çalışanlarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilgi isteyeceği belirtildi. Savcılığın bu kişilerin şüpheli olup olmadığı ve sınavlarının şaibeli olup olmadığına yönelik bilgileri bu kurumlara ileteceği, kurumların da verilen bilgilere göre bu kişilerin memuriyetlerinin düşürülüp düşürülmeyeceği hakkında karar vereceği ifade edildi.

MEMURLARAHABER.COM olarak adaletli bir sonuca varılacağı yönünde inancımız tamdır. Usulsüz yöntemlerle atananların tespit edilip gereğin yapılacağını ve hakkıyla atananların ise bu durumdan etkilenmeyeğini düşünüyoruz. Olması gereken de zaten budur.

2010 KPSS GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZATIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.