2010 KPSS’den Kopya Çekerek Öğretmen Olanların Sayısı

2010 KPSS’den Kopya Çekerek Öğretmen Olanların Sayısı

2010 KPSS’den Kopya Çekerek Öğretmen Olanların Sayısı


Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı sorularını ele geçirerek ve binlerce kişinin hakkına girerek öğretmen olan kişilerin sayısını açıkladı. Bu açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında yaptı.

Yusuf Tekin’ in açıklamalarına göre 2010 KPSS ile atanan toplamda 45 bin öğretmen bulunmakta. Bu 45 bin öğretmen arasından FETÖ ile bağlantılı olanlar da tek tek tespit edilip görevlerinden uzaklaştırılmakta. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin savcılığın kendilerini kaç öğretmenin yasal olmayan yollarla işe girdiğini belirttiğini açıkladı.

Savcılıktan gelen açıklamaya göre 45 bin öğretmen 3 bin tanesi yasal olmayan yollarla 2010 KPSS’de öğretmen olarak atanmış. Milli Eğitim Bakanlığı ise savcılıktan bildiri gelmeden önce zaten bu 3 bin kişinin 1.700 tanesini ihraç ettiğini söyledi. Geri kalan 1.300 kişi de savcılıktan gelen emirler neticesinde görevlerinden uzaklaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, görevden alınan 3 bin öğretmenin listesinin yakın zamanda çıkarılacak olan Kanun Hükmünde Kararname ile kamuoyuna duyurulacağını açıkladı. Kopya ile giren öğretmenlerin, geleceğimizin yapı taşları olan çocuklarımıza eğitim verildiği düşünüldüğünde durum gerçekten üzücü gözüküyor. Çünkü daha hiçbir şey haberi olmayan çocukların beynini yıkamak çok kolay olsa gerek.

İLGİLİ HABER: 2010 KPSS İLE YENİ 10 BİN MEMUR ALINSIN TIKLAYIN

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum