2010 KPSS'de Hırsızlık BELGELENDİ

2010 KPSS'de Hırsızlık BELGELENDİ

Binlerce adayın geleceğinin çalındığı KPSS hırsızlığının üstü AKP tarafından örtülmeye çalışılırken, bazı personelin hesabına 1.5 milyon liraya varan para aktarıldığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan'ın talimatıyla yürütülen KPSS soruşturmasında sona yaklaşıldı.

 
Habertürk'ten Bedirhan Özyiğit'in haberine göre, 2010 yılında soruların çalındığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada bilirkişi raporunun ardından, 'örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet' iddialarına ilişkin şüpheli listesi oluşturuldu. Bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda sınav sorularının hazırlandığı birimlerdeki uzmanlara ait bilgisayarlarda internet bağlantısı bulunduğu ve mail trafiğine rastlandığı tespit edilmişti. Son olarak 143 personel ifadeye çağırıldı. 2005 ve 2011 yılları arasında ÖSYM'de görev yapan üst düzey bürokrat ve uzmanların ifadeleri alındı.
 
Raporda dikkat çeken en önemli bulgu Maliye Bakanlığı ekiplerinin 143 şüphelinin o dönemki hesap hareketlerine ilişkin incelemelerindeki ayrıntılar oldu. Uzmanların yaptıkları incelemelerde şüpheliler arasındaki bazı çalışanların 2009-2010 döneminde hesaplarına dışarıdan 150 bin ile 1,5 milyon TL arasında paranın aktarıldığı tespit edildi.
 
Cemaat sızıntısı
2010 yılında yapılan KPSS’nin ardından patlak veren skandal, ÖSYM Başkanının istifasına, sınavın tekrarına ve sınav sistemine olan güvenin yerle bir olmasına yol açmıştı. 2009 KPSS birincisi Eğitim Bilimleri sınavında 120 doğru yapamamışken, 2010’da neredeyse 350 kişinin 120 net yaptığı ÖSYM’nin sitesine giren bir hacker tarafından ortaya çıkarılınca skandal patlak vermişti.
 
KPSS sorularının çalındığı ve kopya çekildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada, ham soruları Baki Saçı’nın e-posta adresine gönderdiği öne sürülen kişinin Berat Koşucu olduğu anlaşılmıştı. Koşucu’nun sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta üyesi olduğu gruplar arasında “Muhterem Fethullah Gülen”, “Türkçe Olimpiyatları” gibi grupların bulunması "KPSS'de sızıntı" iddialarını güçlendirmişti.
(soL - Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.