18 Mayıs ve 18 Haziran tarihleri ile ilgili

18 Mayıs ve 18 Haziran tarihleri ile ilgili

18 Mayıs ve 18 Haziran tarihleri ile ilgili önemli açıklama!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile uygulamaya konulan karar öncesi bir çok vatandaş yazlık bölgelere akın etti. Yaşanan bu durumun salgına etkileri merak edilirken, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan önemli değerlendirmelerde bulundu. Ceyhan tarafından yapılan açıklamalarda, 18 Mayıs ve 18 Haziran tarihlerine dikkat çekildi.

Her gün binlerce kişinin corona virüsü test sonucu pozitif çıkıyor. Vaka sayılarının azalması için ise tam kapanma uygulanmaya başlandı. Kapanma kararının uygulanmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Ceyhan bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.
 
Ceyhan tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:
”Bayrama doğru metropollerde vaka sayısında bir azalma tam tersine yazlık bölgelerde ve Anadolu’nun diğer yerlerinde vaka sayısında artış bekliyorum. Burada iki tane kritik tarih var. 18 Mayıs ve 18 Haziran. Bu iki tarihe çok dikkat etmeliyiz. Bizim bir ayda neler yaptığımız açısından önemli. Vaka ne zaman arttı, ne zaman azaldı bunu da haziranın ortasında göreceğiz. Rakamlarda azalma olsun istiyorsak 18 Mayıs’ta da tedbirleri devam ettirmeliyiz.”

Aşılama yapmadan dördüncü bir dalga görülebileceğini ifade eden Ceyhan, “Yüzde 70’ler civarında aşılama yapmadan biz kesinlikle bir dördüncü dalga göreceğiz. Bundan kaçınmak mümkün değil. Bu dalgayı görmemenin tek yolu toplumun büyük bir kısmını aşılamaktır. Bu dalganın büyük mü küçük mü olacağı, bizim alacağımız tedbirler ve onlara uyumla alakalı. ” dedi.

Türkiye’de corona virüsü son durum
Bakanlık tarafından açıklanan 1 Mayıs corona virüsü tablosuna göre 28 bin 817 vaka tespit edildi. Hasta sayısı 2 bin 615 olarak kaydedilirken bugün virüs nedeniyle vefat edenlerin sayısı 373 olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.