16 Nisan 2017 Referandumu iptal edildi

16 Nisan 2017 Referandumu iptal edildi

16 nisan 2017 referandumu iptal edildi

BUGÜN 1 NİSAN :) 

MEMURLARAHABER.COM OLARAK UYARIYORUZ.

BUGÜNÜN İLK ŞAKASINA MARUZ KALIP, ŞUANDA BİZE KIZSANIZDA ŞİMDİDEN 24 SAAT BOYUNCA MARUZ KALACAĞINIZ ŞAKALARA HAZIR OLMANIZ İÇİN BU ŞAKA SİZİ DİRİ TUTABİLİR :)

TÜM TAKİPÇİLERİMİZİN 1 NİSAN 2017 GÜNÜ HEP GÜLÜCÜKLERLE GEÇSİN.

 BİZE KIZDIYSANIZ TEKRARDAN AFFOLA :))

REFERANDUMDA 1 NİSAN İTİBARİYLA HERHANGİ BİR İPTAL SÖZ KONUSU DEĞİL :)

1 Nisan’da neden şaka yapılır?

500 yıla yakın bir geçmişe sahip olan 1 Nisan şakalarının kökeni Fransa’da yaşanan bir hadiseye dayanıyor. Fransa Kralı 9. Charles’in yılbaşını nisan ayından ocak ayına aldırmasının ardından yeni yılı nisan ayında kutlamaya devam edenlerle dalga geçen kişiler bu durumu zamanla gelenek haline getiriyor.  1564 yılında meydana gelen bu olayın ardından dünya ülkelerine ait çeşitli kültürlerde 1 Nisan çeşitli adlar altında kutlanmaya başlanıyor.

Fransa Kralı 9. Charles’in dünyaya kazandırdığı gün olarak kabul edilen “Şaka Günü” İskoçya’da Cuckoo günü, İngiltere’de “Nisan Aptallar Günü” ve Fransa’da “Nisan Balığı” olarak kutlanmaya devam ediyor. Yılbaşının nisan ayından ocak ayına alınmasından sonra yeni yılı nisanda kutlamaya devam edenlerle geçilen dalganın gelenek haline gelmesiyle birlikte ortaya çıkan bu gün Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre ve Japonya’da ise resmi olarak tanınıyor. Kopenhag kentinin en çok ziyaret edilen bölgelerinden birinde ise Şaka Günü’nü temsil eden bir platform bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.