15 İL İÇİN ÖNEMLİ KARAR

15 İL İÇİN ÖNEMLİ KARAR

15 İL İÇİN ÖNEMLİ KARAR! O TARİHTEN İTİBAREN...

15 il için önemli karar! Tersine karantina
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını tüm dünyada tehdit haline geldi. Kronavirüsü salgını ile savaş veren ülkelerden biri olan Türkiye'de normalleşme planı ve yeni tedbirler alınmaya devam ederken 15 il için önemli karar alındı. Vaka sayısı olmayan illerde "Tersine karantina" uygulanacak.

 
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını yüzünden Türkiye virüsle mücadele kapsamında tedbir almaya devam ediyor. Ülkemizde ilk vakanın 11 Mart’ta görülmesinin ardından Türkiye salgın ile normalleşme sürecine girerken 15 il için önemli karar alındı.

“TERSİNE KARANTİNA” SİSTEMİ
Türkiye’nin koronavirüs salgınına karşı verdiği başarılı mücadeleden umutlandıran haberler geliyor. Vaka sayılarındaki düşüş ve bununla beraber iyileşen hasta sayısındaki artış sevindirirken, normalleşme süreci de hemen her gün gündeme geliyor. Ramazan Bayramı sonuna kadar devam edecek olan sıkı tedbirlerle birlikte salgının daha da kontrol altına alınacağı tahmin edilirken, bayram sonrası ise yeni bir yol haritası gelmesi gündemde. Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre vaka sayısını sıfıra indiren illerde ‘tersine karantina’ gündeme gelebilir. Bu uygulamanın Bartın, Gümüşhane, Tunceli gibi 15 ilde hayata geçirilebileceği tahmin edilirken, temel önlemlerle birlikte hayat normale dönecek ve sosyal hayat başlayacak. Uygulamaya göre bu iller sadece kendileri gibi sıfır vakanın olduğu illerle iletişime geçebilecek ya da sadece il içerisinde hareketliliğe izin verilecek.

BARTIN VALİLİĞİ AÇIKLAMIŞTI
Bartın Valiliği, kentte son 5 günde pozitif vaka görülmediğini duyurmuştu. Valiliğin açıklamasında, “73 hastamız taburcu edilerek evlerine gönderilmiş, 21 hastamız taburcu edilmek üzere son test sonuçlarını beklemektedir” ifadelerine yer verilmişti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.