11 gün sonra kısıtlama başlıyor!

11 gün sonra kısıtlama başlıyor!

Bakanlık genelge yayımladı:

Corona virüsü salgını hala gündemden düşmüş değil.

Bu nedenle bu sene yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 31 Aralık tarihinde başlayacak kısıtlama ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı genelge yayımladı.

İşte 11 gün sonra başlayacak olan kısıtlamanın detayları…

Türkiye’de yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu kapsamda içişleri Bakanlık tarafından yayımlanan genelgede, yasağın 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de sona erecek şekilde uygulanacağı ifade edildi.

Yayımlanan yeni genelgeye göre, kısıtlamanın olduğu günler market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-¬17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilir.

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.


İşte Türkiye’de uygulanacak ek kısıtlamalar:
31 Aralık 2020 – 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak 2021 Cuma gününün resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
 
31 Aralık 2020 – 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında, hafta sonlarında (Cumartesi ve Pazar günleri) uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderdiğimiz genelge kapsamında belirlenen usul ve esasların, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günleri için de geçerli olacak.

Hafta sonları balıkçı/balıktezgahları 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları uygulanan sokağa kısıtlaması süresince balıkçı/balık tezgahı şeklindeki işyerlerinin de Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunabilecek.

Yılbaşı yasağında market ve kuruyemişçiler açık olacak mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından dün yeni bir genelge yayınlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.