100 Kaymakam alımı başvuruları başladı

100 Kaymakam alımı başvuruları başladı

100 Kaymakam alımı başvuruları başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından Mülkü İdare Amirleri Hizmetleri (MİAH) sınıfına alınacak olan 100 kaymakam adayı için sınav ilanı Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanmasından sonra başvurular bugün itibarı ile başladı. Başvuru sınav ücreti olarak 150 TL ödeme yapılacak. Başvurular ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılacağından başvurular buraya yapılabilir.

Başvurular 2 Kasım ile 10 Kasım tarihleri arasında yapılabilecek. Başvurular ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile veya ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden de yapılabilmekte. İnternetten başvuru yapan adaylar sınav ücretini de yatırmaları suretiyle başvurularını tamamlayacaklardır. Sınav giriş belgeleri de ÖSYM tarafından duyurulunca My Memur olarak sizleri bilgilendireceğiz.

Kaymakamlık sınavı için başvuru şartları nelerdir? üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya denklik belgesi olan yurtdışı programlarından en az 4 yıllık fakültelerinden mezun olmak gerekiyor.

1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen ve aşağıdaki ilanda yer alan şartlara sahip olmak. Yaş itibarı ile 35 yaşını bitirmemiş olmak. 1 Ocak 1981’den sonra doğanlar başvuru yapabilirler. Askerlik şartı bulunan kaymakamlık alımı için erteletmiş olma şartı da bulunuyor.

Sınav konuları, Sınav Sonuçlarının Duyurulması, Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi, Sınav Sonuçlarına İtiraz ve İnceleme Talepleri, Sınav Ücreti ve Tahsili ve Diğer Hususların yer aldığı başvuru ilanı için buraya tıklyınız

Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.