10 bin Özel Harekat Polisi alımı yaş ve bayan alımı

10 bin Özel Harekat Polisi alımı yaş ve bayan alımı

10 bin Özel Harekat Polisi alımı yaş ve bayan alımı Meclis gündeminde

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, 674 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında (OHAL) bazı düzenlemeler yapılması hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 7'inci maddesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi adına söz aldı.

 Milliyetçi Harekat Partisi olarak bizler atamızın yolunca ilerleyen gençlerin her zaman sesi olduklarını ve olmaya da devam edeceğini belirtti. Vatan sevgisi, bayrak sevgisi ve millet sevgisi taşıyan ve bu uğurda gözünü kırpmadan canını verebilecek aziz Türk milletimizin kıymetli gençleri Polis Özel Harekat (PÖH) alımına başvurmak, vatanı, milleti, bayrağı için mücadele vermek istemekte olduklarını söyledi.

Milletvekili Erdem bu hususta soru önergesini verdiğini, basın açıklaması yaptığını ve erkek adaylarla bir araya geldiğini ve askerlik şartının kalktığını ancak kız alımı yapılmadığını belirtti. Özel Harekat Polisi alımına 10 bin kişi alınacağını ve bunların tamamının erkek olduğunu hatırlattı.

Bu konuda özellikle üzerinde durmak istediği şeyin vatanını, milletini, bayrağını savunmanın yaşı olmadığını söyledi. Bu anlamda getirilen yaş sınırının yükseltilmesi ve başvuru yapacak gençlerin önünün açılması gerekmekte olduğunu özellikle dile getirdi. Ayrıca bu kapsamda 10 bin Özel Harekat Polisi alımına bayan aday alımı kontenjanı verilmediğini belirtti ve hükumete hiç vatan aşkının cinsiyeti olur mu diye serzenişte bulundu.

İŞTE  O VİDEO:

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum