1 Mayıs 2020 sokağa Çıkma Yasağı

1 Mayıs 2020 sokağa Çıkma Yasağı

KRİTİK TOPLANTIDA MASADAYDI... 3 GÜNLÜK KISITLAMA DAHA MI GELİYOR?

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını nedeniyle tüm dünyada önlem alınmaya devam ederken Türkiye her geçen gün yeni bir önlem almaya devam ediyor. 23 Nisan sebebiyle 31 ilde alınan 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından şimdi de gözler 1 Mayıs'a çevrildi. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda 3 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? İşte detaylar...

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Ulusa Sesleniş konuşmasında koronavirüsü salgını ile mücadele kapsamında 23 Nisan nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağını duyurmasının ardından vatandaşlar 1 Mayıs’ta 3 günlük sokağa çıkma yasağı gelecek mi şimdiden merak etmeye başladı.

1 MAYIS’TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 4 gün süreyle uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı gece yarısı itibariyle başladı.Yasağın başlamasının ardından sokaklarda sessizlik hakim olurken, yaklaşan 1 Mayıs’ta da aynı şekilde bir kısıtlamanın uygulanması gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün videokonferans yöntemiyle düzenlenen AK Parti MYK toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sunum yaptığı öğrenildi. Toplantıda ramazan ayında alınması gereken önlemler ve yaklaşan 1 Mayıs’ta da aynı şekilde bir sokağa çıkma kısıtlamasının konuşulduğu belirtildi.


 
1-2-3 MAYIS’TA 3 GÜNLÜK KISITLAMA
Hürriyet’te Gizem Karakış imzasıyla yayımlanan habere göre, kritik toplantıda 1, 2 ve 3 Mayıs’ta da 3 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanması değerlendirildi.

Kısıtlama için son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.