Liposuction ile Vücudunuz İstediğiniz Şekle Kavuşsun

Liposuction ile Vücudunuz İstediğiniz Şekle Kavuşsun

Günümüzde yaşanan gelişmeler sonucunda estetik operasyonlar çeşitlendiği gibi istenilen değişimlerin elde edilmesi için uzun ameliyat süreçlerinin yaşanması zorunluluğu da ortadan kalkmıştır

 

Liposuction ve Brazilyan popo gibi prosedürler ciddi cerrahi işlemler gerektirmeden kişilerin istedikleri görünümde vücuda sahip olmasında önemli bir role sahiptir. Op. Dr. Evren İşçi yalnızca liposuction ve Brazilyan popo değil cerrahi ve cerrahi olmayan tüm estetik uygulamalarda uzman ekibi ile üst düzey hizmet sağlar. Hastalarla yaptığı ilk görüşmeden itibaren açık ve net bir iletişim tarzını benimseyen Op. Dr. Evren İşçi hastanın beklentilerinin ihtiyaçlarıyla uygunluğu ve elde edilecek sonucun doğallığı konusunda titiz bi tavır sergiler. Böylece hasta memnuniyetinin üst düzey olduğu uygulamalara imza atar.

Halk arasında yağ aldırma olarak anılan liposuction prosedürü, kişinin vücudundaki düzenli spor ve diyetle giderilemeyen inatçı bölgesel yağ birikintilerinin çıkarılması için uygulanır. Son yıllarda hareketsiz yaşam tarzının ve fast food beslenmenin ön plana çıkmasıyla birlikte obezite sorunu yaşayan kişilerin sayısında ciddi bir artış söz konusu olmuştur. Buna bağlı olarak vücut hatlarının şekillendirilmesi konusunda etkili sonuçlar veren liposuction prosedürüne gösterilen ilgi de artmıştır.

Bir zayıflama yöntemi olmadığından diyet ve spor için alternatif bir yöntem olmayan liposuction genellikle; basen, bel, gıdı, bacak içi ve göbek gibi bölgelere uygulanır. Liposuction yaptırmak isteyen hastaların yaşam tarzı, spor ve beslenme alışkanlıkları öncelikli olarak sorgulanmalıdır. Böylece spor ve diyet yapmak istemeyen kişilerin liposuction prosedürünü bir zayıflama yöntemi olarak görmesi olasılığı ortadan kaldırılabilir. Liposuction yaptırmak isteyen hastaların genel sağlık durumlarının yerinde olması, dengeli beslenme ve düzenli egzersiz alışkanlıklarına sahip, ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın olmasına karşın inatçı bölgesel yağlanmaları olması şartı aranır. Bu bağlamda spor ve düzenli beslenme programı uygulamadan yalnızca liposuction yöntemi ile fazla yağlarının ve kilolarının giderilmesini isteyen kişilere liposuction yapılmaz. Bunun altında yatan temel neden, liposuction operasyonundan sonra beslenme ve spor düzeninde değişiklik yapılmaması durumunda hastadaki yağlanma artışının devam etmesi olasılığıdır. Bu açıdan değerlendirildiğinde liposuction yönteminin, ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın bir kiloda olmasına rağmen vücudunda erimeyen yağ depoları olan kişilere uygulanabilecek etkili bir çözüm olduğu kolaylıkla söylenebilir.

Liposuction Bir Zayıflama Yöntemi Değildir

Kişinin vücut hatlarının şekillendirilmesi için uygulanan liposuction hızlı bir yaşam temposuna sahip olan ve fazla kilosu olan kişiler tarafından düşünülenin aksine kilo verme amacına yönelik bir prosedür değildir. Litrenin kilo olarak yansıması birebir değildir. Bu nedenle liposuction ameliyatında kişiden 4 litre yağ alınması hastanın 4 kg zayıflaması anlamına gelmez. Kilo vermeye değil vücut hatlarındaki bölgesel yağ fazlalıklarını ya da şekilsizlikleri gidermeye yönelik uygulanan liposuction prosedürü ile en etkili sonuçlar en fazla 1 doğum yapmış, ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın ve orta yaşlarda olan hastalarda alınır. Bununla birlikte her hasta için kişi özelinde değerlendirme yapılması gerekir.

İnsan derisi iki katmandan meydana gelir. Üstte ince bir tabaka olan epidermis altta da kalın bir katman olan dermis vardır. İlaç kullanımı, yapısal etkenler ve hızlı kilo alıp verme gibi nedenler sonucunda deride çatlaklar oluşabilir. Üstteki ince deri tabakası sağlam kalırken alttaki elastik tabakanın yırtılması ve dışarıdan çatlamış bir görüntü vermesiyle karakterize olan çatlakların liposuction yöntemi kullanılarak tedavi edilmesi mümkün değildir.

Liposuction yöntemi uygulanırken, uygulama bölgesindeki fazla yağların alınması için keskin olmayan, ince ve kanül denilen meral borular kullanılır. Deri üzerinde 0.5 mm’yi geçmeyen kesiler açılır ve kanüller buradan geçilir. Bu nedenle iyileşme süresi sonunda prosedür ile ilgili olarak hastanın vücudunda belirgin bir iz kalmaz.

Uygulama bölgesindeki yağın sıvılaştırılması amacıyla farklı tekniklerin kullanılması mümkündür. Klasik liposuction tekniğinde; kanüller yardımıyla yağ dokusu mekanik olarak küçük parçalara ayrılır ve sıvılaşması sağlanır. Daha sonra bu yağlar emme yöntemiyle vücut dışına çıkarılır.

Modern liposuction tekniklerinden biri olarak kabul edilen Vaser liposuction yönteminde yağ dokusu ultrasonik ses dalgalarının kullanılmasıyla parçalanır. Cilt üzerinde çok küçük kesiler açılır. Ultrasonik ses dalgaları üreten çok ince metal kanüller kullanılarak bölgedeki yağ dokusu eritilir. Daha sonra bu yağlar ince kanüller kullanılarak vücut dışına çıkarılır. Geleneksel yöntemden daha kolay olan bu tekniğin uygulanma süresi de daha kısadır. Vaser liposuction sırasında yalnızca yağ hücreleri hedeflenir. Bu nedenle dokunun içerisinde yer alan kan damarı, sinir, lenf damarı ve cildi destekleyen diğer dokular sağlıklı bir şekilde korunabilir. İşlem sırasında herhangi bir damar hasarı oluşmadığından sonrasında ağrı, morluk ve ödem oluşumu çok daha az olur. Yağ dokusu seçici bir şekilde hedeflendiğinden vaser liposuction, bağ dokusunun yoğun olduğu sırt ve erkeklerdeki meme bölgesinde sıklıkla tercih edilir. Ayrıca iyileşme sırasında cildin sıkılaşmasını sağlama etkisi de olduğundan avantajlı bir prosedür olarak kabul edilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.